Raszputyin, az elpusztíthatatlan nőcsábász

Valószínűleg senki számára nem ismeretlen Raszputyin, a Romanov család egyik legfőbb bizalmasának neve, ha máshonnan nem is, a Boney M együttes számából (Ra-Ra-Rasputin…).

Grigorij Jefimovics Raszputyin 1860–70 között születhetett valahol Szibériában. Fiatalabb korában a kicsapongó élet volt rá jellemző, 18 éves korában azonban fordulatot vett élete, állítása szerint ugyanis ez időben megjelent előtte Szűz Mária, és olyan látomásai lettek, amelyekből meg tudta jósolni a jövőt, valamint gyógyító erőre is szert tett.

A jövendőmondó csodadoktor állítólag még a nőkre is különös hatással volt, hiszen százakat tudott elcsábítani, akkora szexuális kisugárzással rendelkezett. Ez az állítás magában is különös, ám még meglepőbb, ha megnézünk egy róla készült szakállas, bozontos képet.

5 rasputin

Csodadoktor híre egészen odáig terjedt, hogy a súlyos vérzékenységben szereplő trónörökös, Alekszej cárevics mellé fogadták fel doktornak. Többször is csodával határos módon sikerült elállítania a vérzést, kis idő múlva pedig már a cár is a befolyása alá került.

Ezzel kivívta a nemesség és a nép gyűlöletét, merényletet terveztek ellene, melyek közül az első kettő meghiúsult. 1916. december 16-án Juszupov herceg, az összeesküvők vezetője (és Raszputyin állítólagos szeretője) meghívta magához vacsorára Raszputyint. Igazából már az is csoda volt, hogy az eddigi merényleteket túlélte, és ezen az estén is majdnem elpusztíthatatlannak bizonyult, ugyanis:

  • A vacsorán hatalmas mennyiségű ételt és bort fogyasztott, amelybe több ember megölésére alkalmas mennyiségű ciánt tettek.
  • Juszupov, miután döbbenten látta, hogy ez meg se kottyant neki, hátba lőtte.
  • A ciánnal mérgezett és lelőtt Raszputyin ezután kiment az udvarra, ahol az összeesküvők ütötték-rúgták.
  • Majd még egyszer fejbe lőtték.
  • Végül a biztonság kedvéért bedobták a jeges vizű Néva folyóba is,

Amikor kifogták a holttestét a folyóból, a boncolás során vizet találtak a tüdejében, vagyis még életben volt, amikor a vízbe dobták…

 

 

További érdekességekért keresd az Index Ma is tanultam valamit! rovatát.

Forrás: Index, az eredeti cikket elolvashatod itt.