OKPV 2017 – Köszöntő

Sziasztok!

Ezúton szeretnénk Nektek bejelenteni, hogy az Országos Középiskolai Problémamegoldó Verseny (OKPV) 2017-ben, negyedik alkalommal is megrendezésre kerül!
Készültünk egy rövid tájékoztatóval a Titeket érinti fontosabb dátumokról és eseményekről.

infografika1

Változás a korábbi évekhez képest, hogy a regisztráció hamarabb nyílik meg, mint a teszt kitöltési platformja. Az „early bird” regisztrálók között nyereményeket sorsolunk ki. Regisztrálni január 2. után is lehet, ekkor már lehetőség nyílik a teszt azonnali kitöltésére is.
A regionális fordulókat az alábbi helyszíneken fogjuk megrendezni: Miskolc, Pécs, Veszprém, Budapest.
A döntő helyszíne idén is a Mathias Corvinus Collegium budapesti épülete.

A verseny menetéről röviden
A regisztráció november 14-én kezdődik, ezután küldjük nektek a felkészülést segítő e-learning anyagokat. A teszteket január 2. és január 22. között lehet kitölteni. Természetesen akik eddig nem regisztráltak sem maradnak ki a versenyből, mivel ebben az időszakban is lehet még regisztrálni és a tesztet akár azonnal kitölteni. A különbség csupán annyi, hogy a később regisztrálók közt nem sorsolunk ki nyereményeket.
A teszt online lesz elérhető, itt logikai és esettanulmányi kérdésekre kell válaszolnotok történelmi ismereteiteket felhasználva.
A teszteket ezután kiértékeljük és a legjobb pontszámokat elérő csapatok kerülnek be a regionális döntőkbe. A 4 vidéki döntőkben 5-6, Budapesten pedig 11-12 csapat prezentálja egy történelmi eset lehetséges megoldásait.
Végül az országos döntőbe a legjobb 6 csapat jut be és ők Budapesten mérhetik össze tudásukat és mutathatják meg szakavatott zsűri előtt, hogy ők hogyan alakították volna a történelmet.

Hol követhettek minket?
A legfontosabb információkért keressétek honlapunkat, illetve facebook oldalunkat!

Mi már nagyon várjuk a közös munkát veletek, alakítsuk együtt a történelmet 2017-ben is!

Üdvözlettel,
az OKPV 2017 szervezőcsapata