Miben lesz más az OKPV 2015?

Az OKPV 2014 tanulságait levonva és visszajelzéseit kiértékelve az OKPV 2015-re számos újítással készülünk Nektek. Íme egy rövid összefoglaló ezekről:

Példaesettanulmányok – a felkészülés támogatása

Szervezőként igyekszünk mindenben segíteni a versenyzők felkészülését az OKPV-re. Az OKPV 2015 egyik legnagyobb újítása, hogy a tavalyi napi rendszerességű blogbejegyzéseket összesen 8 darab terjedelmes példaesettanulmány fogja felváltani, amiket január közepén osztunk meg veletek. A példaesettanulmányok célja, hogy a verseny során alkalmazandó problémamegoldó-eszközök használata olyan tudományterületeken kerüljön bemutatásra, mint a diplomácia, politológia, jog és közgazdaságtan. Érdemes lesz őket elolvasni! A felkészülésről további részleteket találhattok itt.

Változatosabb feladatok

Az OKPV 2015 selejtezői körében – az online tréning keretein belülk – a tavalyihoz képest lényegesen több, bonyolultabb és átfogóbb feladatokra számíthattok, ahol a hatékony csapatmunka lesz a siker kulcsa. A feladatok megoldásához a végtelen mennyiségű szakirodalom és internet mellett többek között PowerPointot és Prezit is használnotok kell majd. A tavalyi döntő esettanulmánya elérhető itt.

Több fordulós döntő

A tavalyi egyfordulós döntővel ellentétben idén várhatóan két forduló vár a döntőbe jutott csapatokra. Az első forduló során a 3 divízióba sorsolt csapatok a divízión belül mérik össze tudásukat, a mindent elDÖNTŐbe pedig a divíziónyertes csapatok jutnak tovább.

5 fős zsűri

Annak érdekében, hogy a döntős csapatok megoldásait minél több szemszögből sikerüljön kivesézni, a döntő során az idei 3 fős zsűrilétszámokat jövőre 5 fősre emeljük. A zsűri 2015-ben is elismert történészekből, akadémikusokból, üzleti tanácsadókból és vállalati vezetőkből fog összeálni. A zsűri tagjairól további információkat tudhattok meg, ha követtek minket facebookon!