Fordulók

Jelentkezés – 2016. november 14-től!

A jelentkezéssel kapcsolatos részletekért lásd a Jelentkezés menüpontot.

Online tréning 

Az online tréningvideók folyamatosan elérhetőek a Videók menüpont alatt. A videóinkat – csakúgy mint a felkészülést támogató más lehetőségeket – érdemes már a selejtezők előtt áttanulmányozni.

Selejtező – 2017. január 2. – január 22.

Az OKPV selejtezője egy online tesztfordulóból áll. A résztvevő csapatoknak egy előre meghatározott időkeret alatt kell különböző logikai feladatokat megoldaniuk, illetve különböző rövidebb hangvételű történelmi dilemmákat elemezniük (akár PowerPoint segítségével is).

Regionális döntők – 2017. február 11.

Az online selejtezőkön a területi egységenkénti 6-10 legjobb csapat jut tovább a regionális döntőkbe. A 4 helyszínen (Budapest; Pécs; Székesfehérvár; Miskolc;) megrendezett regionális döntők során a csapatok egy esettanulmányt oldanak meg és prezentálják azt egy szakmai zsűri előtt. Területenként a legjobb 3 csapat továbbjut az országos döntőbe.

Döntő – 2017. március 11. 

A selejtezőkön a 10-15  legjobban teljesítő csapat jut tovább a döntőbe. A döntőben résztvevő csapatok egy hosszabb hangvételű történelmi problémát elemeznek előre meghatározott időkeret alatt (várhatóan 72 óra). Az OKPV döntője egy egésznapos rendezvény, amely a Mathias Corvinus Collegium épületében kap helyet 2017. március 11-én. A döntős csapatok az általuk kidolgozott megoldásokat egy történészekből, akademikusokból, üzleti tanácsadókból és vállalati vezetőkből álló szakmai zsűri előtt prezentálják.