Ahol a kiváló az átlagos

A budapesti Mathias Corvinus Collegium (MCC)  a Tihanyi Alapítvány által 1996 óta működtetett speciális képzési intézmény különlegesen tehetséges és a közösségért tenni akaró fiatalok számára. A Collegium célja, hogy Magyarországon a középiskolai és egyetemi oktatást kiegészítő, Nyugat-Európában már régóta eredményesen működő, magas színvonalú képzési formát honosítson meg.

Az MCC a fiatal tehetségek oktatásával, nevelésével és felkarolásával a tehetséggondozás minőségi formáját valósítja meg: felelős értelmiséget kíván nevelni. Ennek érdekében a Collegium – más szakkollégiumokkal ellentétben – egy teljesen egyedi képzési strukturát alakított ki, amelynek elemei a Középiskolás Program, a Juniorképzés, a Szakirányos képzés és a Vezetőképző.

Középiskolás Program (KP)

A Mathias Corvinus Collegium középiskolásoknak szóló programja az országban egyedülálló módon ingyenes internetes társadalomtudományi képzést kínál olyan fiatal tehetségek számára, akik az átlagnál olvasottabbak, tájékozottabbak szeretnének lenni és érdeklődnek a XX. és a XXI. század legfontosabb társadalmi, gazdasági, politikai eseményei iránt.

A képzésben részt vevő középiskolások tudományos igényű tanulmányok segítségével ismerkedhetnek meg a jelenkor legaktuálisabb és legérdekesebb társadalmi, gazdasági problémáival. Mindeközben tagjaivá válnak egy azonos korú fiatalokból álló, intelligens közösségnek, amelynek rendkívüli hatása lehet gondolkodásuk fejlődésére, világszemléletük tágulására. A KP teljes időtartama négy félév, amelyek a következő tudományterületekbe engednek betekintést: modern kori történelem, társadalmi tanulmányok, közgazdaságtan és nemzetközi kapcsolatok. A kurzusok közül bármelyik önállóan is elvégezhető.

Az MCC-ről képzéseiről és tevékenységéről további információkat találhattok az intézmény honlapján és a facebook oldalán. Kellemes nézelődést!

Kép1